Kära kunder

Tack! Utan er fanns inte Anamma. Ni är en brokig samling älskvärda människor som har en viktig sak gemensamt: ni vill äta köttfritt. En del av er alltid och andra då och då. Vi älskar att möta er och diskutera mat. Genom åren har vi konstaterat att skälen till varför man äter vegetariskt varierar. En del tål inte kött. Många tycker att djurplågeriet inom köttproduktionen gör det omöjligt att äta kött. Några är oroliga för att det finns hälsorisker med kött. En växande grupp har bestämt sig för att sluta äta kött för att det är dåligt för miljön. Vi på Anamma anstränger oss för att så många så möjligt ska tycka att vegetarisk mat är både godare och mer lättlagat än kött.

Var kan man köpa Anamma?

Vi finns bland annat på Willy:s, ICA, Hemköp, COOP, City Gross, Matrebellen, mathem.se och mat.se.

Alla kedjorna har ett stort utbud av Anamma produkter på sina centrala lager som varje butik kan beställa hem. Om du saknar en produkt i din butik så brukar det hjälp om du framför dina önskemål till personalen. Skriv gärna också en rad till oss på info@anammafoods.se så att vi också kan hjälpa till att påverka.

Smaken

Vegansk mat ska vara god! Oavsett om man är vegan eller inte så kan man räkna med att vi gör vårt yttersta för att överträffa allas förväntningar när det gäller smak och konsistens på våra produkter. Detta innebär att vi gör saftig, välsmakande mat som håller dig mätt länge.

Att laga mat ska vara roligt och enkelt. Vi har därför kryddat och format maten åt dig så att det bara är att följa de enkla tillagningsanvisningarna på förpackningen. De flesta produkterna blir bäst om man steker dom direkt från frysen i lite olja men det finns oftast flera alternativ beskrivna på produktens baksida. Vänd produkterna ofta i början så fastnar de inte.

Våra produkter är tänkta att ersätta köttbiten på tallriken. Man kan alltså ofta ta ett köttbaserat recept och byta ut köttet mot någon av våra produkter. Näringsmässigt innehåller våra produkter en lagom mängd av ett protein som är bättre än det som finns i kött. lika bra som kött.

Anamma är veganskt

Alla produkter från Anamma är veganska och vi är marknadsledande i Sverige inom just vegansk köttersättning. Det innebär att vi inte använder ägg, mjölk, ost eller några andra animaliska ingredienser i våra produkter.

Produktion av Anamma

Anamma är den största producenten av vegetarisk köttersättning i Norden. Våra fabriker ligger i Simrishamn och i den lilla byn Vadensjö utanför Landskrona. Våra största konkurrenter tillverkar sin mat i Israel, Tjeckien och England. För att ytterligare säkerställa att vi är snälla mot miljön driver vi båda våra fabriker med vindkraft.

Matens inverkan på klimatet

Mat bidrar tyvärr mycket till den globala uppvärmningen. Kött och mejeriprodukter är en av de största miljöbovarna vi har och står för ett större utsläpp av växthusgaser än alla bilar, bussar, lastbilar och flyg tillsammans (Källa: FN).

Att välja en vegansk kost framför kött innebär därför att man hjälper till att minska utsläppen av växthusgaser. Det är egentligen helt otroligt att man kan göra mer för miljön genom att välja veganskt än vad man kan göra genom att sälja familjens bil!

Förpackningsdesign

Hoppas du gillar våra nya förpackningar. Både vår logotype och förpackningar är som vanligt designade av den duktiga designern Tintin Blackwell som vi jobbat med i mer än femton år.

Företaget Anamma

Anamma har sedan sommaren 2015 nya ägare i form av Orkla Foods Sverige. Detta innebär att Anamma är redo att utveckla ännu fler goda veganska produkter och se till att en större del av vegoutbudet i alla butiker tillverkas i Sverige.

Soja

De flesta av våra produkter är baserade på det nyttiga sojaproteinet.

Enligt Världshälsoorganisationen är sojaproteinet ett av de allra bästa proteinen för människokroppen - till och med bättre än protein från kött. Vårt sojaprotein utvinns från bönor som odlats i Europa och USA. Odlingarna ligger inte i regnskogsområden. Sojaproteinet torkas innan det transporteras till oss så därför blir transportens miljöpåverkan mycket liten.

Vår soja är givetvis inte genmodifierad (GMO). Detta säkerställs genom att prover tas på varje leverans.

Tillsatser

Vi försöker alltid att minimera användandet av tillsatser i våra produkter. När vi använder tillsatser så gör vi det av viktiga orsaker som t ex för att undvika äggvita.